gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht, brunch, ontbijt
recepten Sri Lankaanse hopper met ei

Sri Lankaanse hopper met ei

ingrediënten


15 min
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

12 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter koolzuurhoudend bronwater

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram rijstebloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een kleine wok of koekenpan. Giet een soeplepel van het beslag in de pan en draai met de pan zodat het beslag zich goed verdeelt.
  • 2 Breek 1 ei in het midden van het beslag, leg een deksel op de pan en bak 2-­3 minuten tot het ei gaar is. Herhaal dit met de rest van het beslag en de eieren (voeg indien nodig extra olie toe).
  • 3 Verhit intussen 1 eetlepel olie in een tweede pan en bak hierin de garnalen in 4-­5 minuten gaar. Voeg de helft van de rode peper toe.
  • 4 Bestrooi de hoppers met de koriander en de rest van de rode peper. Beleg steeds met 3 garnalen en serveer direct.
  • 5 Serveer de hopper met mangochutney en een groene salade.

bereidingstip

Rijstebloem kun je in de supermarkt vinden in het schap met babyvoeding! Neem dan wel de naturelvariant in plaats van met vanille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté