4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot met rode bietjes, geitenkaas en walnoot

Stamppot met rode bietjes, geitenkaas en walnoot

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels walnoten

dit product is niet beschikbaar

85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelpuree

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan en verwarm hierin de aardappelpuree en de bieten. Voeg de crème fraîche toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Klop intussen de azijn met de overige olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schenk de dressing over de rucola en schep door. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 3 Verdeel de stamppot over borden. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de walnoten. Maak af met wat rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 15 gram