3 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot van boerenkool met rookworst

Stamppot van boerenkool met rookworst

ingrediënten


35 min
3 personen
2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

500 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet een laagje water van ca. 4 cm in een pan. Voeg er de aardappels met wat zout aan toe en breng aan de kook.
  • 2 Leg, zodra de aardappels koken, de boerenkool erop en de rookworst. Draai het vuur lager en kook de aardappels en groenten - met het deksel op de op pan - in circa 15-20 minuten gaar. Prik in de aardappels om te voelen of ze zacht zijn.
  • 3 Bak intussen in een droge koekenpan de spekblokjes uit.
  • 4 Giet het kookvocht af. Stamp de aardappels en de boerenkool door elkaar met een stamper. Roer de boter erdoor en maak de stamppot wat smeuïger met de warme melk.
  • 5 Schep er de spekblokjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper en een scheutje azijn. Serveer de stamppot met de rookworst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté