4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Stapelsalade van peer, verse kaas en currycrisps

Stapelsalade van peer, verse kaas en currycrisps

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram ricotta
1 peer

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse oregano
4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie op lage stand en voeg de broodkruimels en kerrie toe. Roerbak de kruimels tot ze knapperig en goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Meng de olijfolie met de oregano en strooi er wat peper over. Laat op smaak komen.
  • 3 Snijd de peer door en verwijder het klokhuis. Leg de helften met het snijvlak naar beneden en snijd ze ieder in 8 dunne plakjes.
  • 4 Druppel op elk bordje een beetje oregano-olie.
  • 5 Leg hierop een kleine ovale vorm ricotta (deze quenelles maak je met 2 dessertlepels) en plakjes peer.
  • 6 Druppel hierop nog wat olie en vervolg met nog een ricotta-quenelle en de rest van de plakjes peer.
  • 7 Bestrooi met de kerriekruimels en wat mooie blaadjes oregano en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté