4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Steak à la pizzaiola

Steak à la pizzaiola

ingrediënten


20 min
4 personen
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oregano

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tomaten
100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 ribeyes
4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf het vlees in met 2 eetlepels olijfolie en de helft van de knoflook, zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook en de ui 2-3 minuten. Voeg de paprika en champignons toe en bak ze circa 3 minuten mee.
  • 3 Blus af met de wijn en voeg de tomaten op sap, oregano en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees in 3-4 minuten per kant rosé of 5-6 minuten per kant voor doorbakken vlees.
  • 5 Serveer het vlees met wat van de saus erop. Lekker met ciabattabrood, friet of pasta en broccoli.

bereidingstip

Neem biefstuk in plaats van entrecote of ribeye voor dit recept.. Voeg 1 eetlepel kappertjes, 2 ansjovisfilets in stukjes en 1 gehakte rode peper extra toe aan de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 38 gram