4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Steak sandwich met gekaramelliseerde ui

Steak sandwich met gekaramelliseerde ui

ingrediënten


15 min
4 personen
krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

4 witte pistolets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Dep de biefstukken droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken op een hoge stand in 4-5 minuten rondom goudbruin en rosé van binnen. Neem uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees rusten.
  • 2 Voeg de rode ui en azijn toe aan het bakvet en bak hierin de uien in circa 10 minuten zacht en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Roer de mosterd en mayonaise door elkaar en bestrijk de binnenkant van de pistoletjes ermee. Snijd de biefstukken in dunne plakjes. Leg wat sla op de pistoletjes, verdeel de biefstuk erover en maak af met de gekaramelliseerde uien.

bereidingstip

Gerechten met vlees kun je het beste als eerste opeten en vervoer deze sowieso in een koelbox of -tas om bederven te voorkomen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 18 gram