eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Sticky chipolata hotdogs

Sticky chipolata hotdogs

ingrediënten


20 min
1 bakje gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

8 augurken

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

8 pistoletjes

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de grillpan en gril hierin de worstjes rondom lichtbruin. Meng de sojasaus met de ketjap, honing en mosterd.
  • 2 Leg de worstjes naast elkaar in een ovenschaal en schenk de saus erover. Bak de worstjes circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze kleverig zijn. Keer halverwege om. Leg de broodjes erbij in de oven en bak af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Snijd de broodjes van boven naar beneden in, maar niet door. Beleg het brood met de sla en een worstje. Garneer met de augurk en uitjes.

bereidingstip

Gebruik een (afbak)stokbrood voor dit recept en snijd in stukken. . Vervang de chipolataworstjes in dit recept door rundersaucijsjes. Prik ze voor het bakken in. . Garneer de hotdogs met gesnipperde sjalot in plaats van augurk en gefrituurde uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 18 gram