4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Sticky kippenvleugeltjes

Sticky kippenvleugeltjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

16 kippenvleugels
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 300 ml water met de suiker,ketjap manis, pindakaas, honing, knoflook en citroensap en verwarm dit in een ruime ovenvaste braadpan.
  • 2 Leg de kippenvleugels erin en zet ze afgedekt 20 minuten in de oven.
  • 3 Haal het deksel van de pan en laat de saus 15 minuten indikken (terwijl de pan nog in de oven staat). Lepel regelmatig saus over de kip.
  • 4 Serveer bestrooid met geroosterd sesamzaad of pinda's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 38 gram