4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Sticky mushrooms

Sticky mushrooms

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

200 gram shiitakes
500 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Snijd de paddenstoelen doormidden of als ze heel groot zijn in kwarten. Schud ze in een kom om met 2 eetlepels maizena. Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak hierin steeds een deel van de paddenstoelen rondom bruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Veeg de olie met wat keukenpapier uit de pan en verwarm de sesamolie, knoflook en gember op een lage stand. Voeg als dit gaat bruisen de sojasaus, oestersaus, bruine suiker en rijstazijn toe. Roer nog ½ eetlepel maizena glad met 2 eetlepels water. Roer door de saus en laat 1 minuut zachtjes koken. Schep de gebakken paddenstoelen erdoorheen zodat ze allemaal bedekt zijn met een kleverig laagje.
  • 3 Bestrooi naar wens met bosui, rode peper en sesamzaad. Lekker met pandanrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté