4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Sticky rijst met steranijs, perzik en pinda’s

Sticky rijst met steranijs, perzik en pinda’s

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

4 perziken

dit product is niet beschikbaar

1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

200 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de rijst aan de kook met de kokosmelk, melk, suiker en steranijs. Kook in circa 15 minuten gaar. Roer regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel droogkookt.
  • 2 Neem de pan van de warmtebron en laat nog even afgedekt staan. Verwijder de steranijs. Schep de rijst op bordjes of in kommen en garneer met de perzik en pinda’s.

bereidingstip

Vervang de perzik in dit recept door mango of verse ananas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 10 gram