gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Sticky toffee pudding met dadels

Sticky toffee pudding met dadels

ingrediënten


30 min
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
1 eetlepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels stroop

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenschaaltjes

satéprikker

  • 1 Laat de dadels circa 10 minuten wellen in 100 ml warm water. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaaltjes in.
  • 2 Klop 75 gram boter los met 2 eetlepels stroop. Voeg 50 gram suiker toe en klop tot een luchtig geheel.
  • 3 Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg het bakmeel, bakpoeder en de kardemom toe en roer tot een glad beslag.
  • 4 Voeg de geweekte dadels toe en roer kort door. Giet het beslag in de ovenschaaltjes en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 5 Smelt intussen de rest van de boter met de rest van de suiker en de rest van de stroop. Kook op middelhoge stand tot de suiker is opgelost. Voeg de room toe en kook 1 minuut.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron. Prik de cakejes meerdere keren in met de satéprikker en giet wat saus over de cake, zodat de saus wordt opgenomen. Serveer de sticky toffee puddings met de rest van de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté