4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepels aardappelzetmeel
2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rodebessensap

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram stoofpeer

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de citroen dun en pers de vrucht uit.
  • 2 Zet de peren in een pan, voeg de wijn toe en vul aan met water tot de peren onder staan. Voeg de citroenschil, citroensap, suiker, kruidnagels en kaneelstokjes toe.
  • 3 Breng aan de kook en stoof circa 1,5 uur tot de peren zacht zijn. Neem de peren uit de pan.
  • 4 Verwijder de kruidnagels, kaneelstokjes en citroenschil. Leng het aardappelzetmeel aan met 3-4 eetlepels water en bind het kookvocht hiermee. Schenk het kookvocht over de stoofpeertjes.

bereidingstip

Stoof de peren in witte wijn of sinaasappelsap voor blanke stoofperen.. Vervang de kruidnagels in dit recept door 1 theelepel gemberpoeder (djahé).. Stoofpeertjes over? Geen probleem, ze smaken ook heerlijk in een dessert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 1 gram