4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Stoofpeertjes in rode wijn

Stoofpeertjes in rode wijn

ingrediënten


15 min
4 personen
1 kilogram stoofpeertje

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Breng in een pan 250 ml water met de rode wijn aan de kook. Schil ca. 10 cm van de citroenschil (alleen het geel). Leg het kaneelstokje, de citroenschil, geraspte gember, kruidnagels en suiker in de pan. Doe de peren erbij, temper de hittebron en stoof ze in ca. 45 minuten zacht en gaar.
  • 2 Schep de peren uit de pan in een schaal. Dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • 3 Zeef het kookvocht. Breng het gezeefde vocht opnieuw aan de kook en kook het in tot het op siroop lijkt. Breng eventueel op smaak met wat extra suiker. Schep de siroop over de peren.

bereidingstip

Het stoofvocht kan ook worden gebonden met een beetje allesbinder of maïzena. Inkoken is dan overbodig.

wijnadvies

Een verrukkelijke klassieker. Als bijgerecht bij wild, eend of zelfs rood- en witvlees combineert het uitstekend met een volle rode merlot, shiraz of pinotage, maar ook met een betere rode Spaanse.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté