gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Stoofperenflappen met vanille-ijs

Stoofperenflappen met vanille-ijs

ingrediënten


25 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 liter vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 steranijs

dit product is niet beschikbaar

2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram stoofpeer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakplaat met bakpapier

ijsbolschep

  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC. Schep de stoofpeertjes uit de pan en snijd ze in stukjes. Dep een beetje droog met keukenpapier. Leg diagonaal in het midden op de plakjes deeg stukjes peer en vouw de deegplakjes tot een driehoek.
  • 2 Druk de randen met een vork goed op elkaar of plak ze dicht met losgeklopt ei. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk met ei. Bak de flappen circa 15 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  • 3 Serveer als nagerecht op een bordje met een bolletje ijs ernaast. Bestrooi de perenflappen met poedersuiker.

bereidingstip

Bestrooi de perenflappen na het bestrijken met ei met amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté