- 1 Bestrooi het vlees rondom met zout, peper en de bloem.
- 2 Verhit de olie in een braadpan en braad hierin het vlees in porties aan beide kanten bruin.
- 3 Neem al het vlees uit de pan en laat de boter smelten in het braadvet. Roer de aanbaksels van de bodem en fruit de ui circa 4 minuten op een lage stand.
- 4 Voeg de paddenstoelen en tijm toe en roerbak 1 minuut.
- 5 Blus af met de wijn en fond en breng aan de kook
- 6 Zet de warmtebron laag en leg het vlees terug in de pan. Laat de sukade circa 2,5 uur stoven.
bereidingstip
Wil je dit recept in de oven bereiden? Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 3. Zet bij stap 6 de gesloten pan circa 3 uur in de oven. . Ook in de snelkookpan kun je deze stoofpot bereiden. Schep bij stap 5 alles over in de snelkookpan en laat op hoge stand de alcohol verdampen. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 70 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Heb je een slowcoocker? Bereid de stoofpot dan eens zo: schep bij stap 6 alles in de slowcooker en laat circa 7 uur garen op een lage stand. . <h4>Wat is het verschil tussen riblappen en sukadelappen? </h4> Riblappen komen van de hals of rib van een rund en zijn iets vetter, wat zorgt voor een volle smaak. Sukadelappen komen van de schouder en hebben een fijne draad met een kenmerkend peesje dat bij het stoven verdwijnt. . <h4>Kun je taaie sukadelappen nog mals krijgen? </h4> Als sukadelappen taai zijn, hebben ze waarschijnlijk te kort gesudderd. Je kunt proberen om de sukadelappen langer te laten sudderen op laag vuur met voldoende vocht: hoe meer tijd, hoe malser het vlees. . <h4>Hoe lang braad je sukadelappen? </h4> Sukadelappen braad je eerst kort aan en stoof je daarna 2,5 tot 3 uur zachtjes tot ze boterzacht zijn.