4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Stoofpotje van winterpeen, linzen en kip

Stoofpotje van winterpeen, linzen en kip

ingrediënten


30 min
4 personen
1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 blikken linzen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

450 gram kipdijfiletreepjes
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de ui in halve ringen, schil de winterpeen en snijd deze in plakjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit.
  • 2 Verhit de olie in een ruime pan en bak de kipreepjes in 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de ui en winterpeen toe en pers de knoflookteentjes erboven uit. Bak alles 5 min. op een middelhoge stand.
  • 3 Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de linzen, rozemarijn en het sinaasappelsap en de -rasp in de pan. Schenk 300 ml water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep alles om en laat 15 min. zachtjes stoven.
  • 4 Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de stoofpot in diepe borden.

bereidingstip

Vervang de kip door 500 g kastanjechampignons. Snijd ze in kwarten en bak ze net als de kip 3 min.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 27 gram