- 1 Snijd de ui in halve ringen, schil de winterpeen en snijd deze in plakjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit.
- 2 Verhit de olie in een ruime pan en bak de kipreepjes in 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de ui en winterpeen toe en pers de knoflookteentjes erboven uit. Bak alles 5 min. op een middelhoge stand.
- 3 Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de linzen, rozemarijn en het sinaasappelsap en de -rasp in de pan. Schenk 300 ml water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep alles om en laat 15 min. zachtjes stoven.
- 4 Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de stoofpot in diepe borden.
bereidingstip
Vervang de kip door 500 g kastanjechampignons. Snijd ze in kwarten en bak ze net als de kip 3 min.