4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Stoofvlees met frieten en gevulde tomaatjes

Stoofvlees met frieten en gevulde tomaatjes

ingrediënten


60 min
4 personen
4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 liter olie
500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter runderbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter bockbier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

600 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de boter in een grote braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak rondom bruin.
  • 2 Neem het vlees uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op een lage stand in het bakvet.
  • 3 Voeg de laurier en mosterd toe en leg het vlees terug in de pan. Giet het bier en de bouillon er rustig bij en breng op middelhoge stand aan de kook. Leg het deksel na een paar minuten op de pan en laat op een lage stand circa 2 uur stoven. Dit kan ook in de oven op 100°C als de pan hiervoor geschikt is.
  • 4 Snijd intussen de aardappels in dikke frieten en droog ze met een schone theedoek.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal en bestrooi met zout.
  • 6 Meng de peterselie, sjalot en olijfolie en maal er een beetje peper over. Verdeel dit mengsel over het snijvlak van de tomaten en bestrooi met het paneermeel. Zet de schaal hoog in de oven en gratineer de tomaatjes in circa 10 minuten goudbruin.
  • 7 Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappels in gedeeltes goudbruin.
  • 8 Neem het vlees voorzichtig uit de saus en kook de saus nog een paar minuten in. Monteer eventueel nog met wat stukjes koude boter en breng op smaak met peper.
  • 9 Serveer het vlees met de frieten en tomaatjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté