8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Stracciatella-cheesecake met blauwe bessen

Stracciatella-cheesecake met blauwe bessen

ingrediënten


20 min
8 personen
munt
chocolademuffin

dit product is niet beschikbaar

1 dikke plak chocoladecake

dit product is niet beschikbaar

300 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

400 gram vanillekwark

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

9 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram chocoladekoekjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

springvorm

  • 1 Vet de springvorm in. Maal de koekjes grof in de keukenmachine en roer de boter erdoor. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk, maar laat niet koken.
  • 3 Knijp de gelatine uit en los op in de melk. Neem van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop in een andere kom de kwark en de gelatinemelk goed door elkaar. Schep de slagroom gelijkmatig erdoorheen en schep als laatste de gehakte chocolade erdoor.
  • 5 Giet de helft van dit mengsel op de koekbodem en bestrooi met de helft van de bessen en de blokjes cake. Vul de vorm met de rest van de kwarkroom.
  • 6 Schud licht met de springvorm om luchtbellen te voorkomen en strijk de vulling glad. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Schaaf naar smaak nog wat chocolade over de taart. Garneer met de rest van de bessen en een paar muntblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 9 gram