4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Stracciatella espresso

Stracciatella espresso

ingrediënten


20 min
4 personen
4 kopjes espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 liter stracciatella-ijs
75 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsbolschep

4 hittebestendige glazen

4 ijslepels

  • 1 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Schep 2 bollen ijs in elk glas. Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de honing.
  • 3 Serveer de glazen met een warm kopje espresso er apart bij en giet aan tafel over het ijs.

bereidingstip

Vervang het stracciatella-ijs door malaga- of vanilleroomijs.. Neem in plaats van de pistachenoten amandelen of hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 8 gram