gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
home recepten Stromboli-broodjes

Stromboli-broodjes

ingrediënten


20 min
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Schep de spinazie in een vergiet, giet kokend water erover en laat uitlekken. Knijp een beetje uit en laat afkoelen.
  • 2 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. Beleg de lap achtereenvolgens met de parmaham, spinazie en mozzarella.
  • 3 Bestrooi met de Parmezaanse kaas en tijmblaadjes. Vouw de lap aan de lange kanten naar binnen en vouw dubbel.
  • 4 Snijd in 8 gelijke stukken en leg deze op de bakplaat. Bestuif het deeg met wat bloem en leg een theedoek losjes erover.
  • 5 Laat de broodjes nog 30-50 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Bestrijk de broodjes met de melk en bak in de oven in 20-25 minuten gaar. Laat even afkoelen en serveer (lauw)warm.

wijnadvies

Serveer deze broodjes met een glas Indomita Sauvignon Blanc bij een uitgebreide pranzo (lunch).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 18 gram