4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Strudel met pompoen en kip

Strudel met pompoen en kip

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes filodeeg

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht.
  • 2 Voeg de pompoen en kipfilet toe en roerbak tot de pompoen beetgaar is en de kip gaar en lichtbruin.
  • 3 Voeg de specerijen en abrikozen toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat deze vulling afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid 2 vellen filodeeg naast elkaar uit op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje boter. Leg ze met 1 centimeter overlap op elkaar zodat je een groot vierkant krijgt. Vervolg met de andere vellen, bestrijk steeds met boter en zorg dat de randen goed vastplakken.
  • 5 Verdeel de vulling over het midden van het deeg maar laat aan de zijkanten een paar centimeter vrij. Rol het deeg met de vulling voorzichtig op en leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • 6 Bestrijk de rol met het ei en bestrooi met de amandelen. Strooi er eventueel nog wat korrels grof zout over. Bak de strudel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 22 gram