6 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Strudel met pompoenvulling

Strudel met pompoenvulling

ingrediënten


40 min
6 personen
sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram krenten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

300 gram flespompoen

dit product is niet beschikbaar

suiker

dit product is niet beschikbaar

pompoenpitten
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Meng de helft van het ei erdoor.
  • 3 Leg het filodeeg onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen. Vet het bakpapier in, leg een vel filodeeg erop en bestrijk het deeg met boter. Leg een volgend vel erop, bestrijk met boter en herhaal tot er 4 lagen filodeeg met boter ertussen op elkaar liggen.
  • 4 Schep de helft van de pompoenvulling in het midden van het deeg als een strook in de breedte. Sla het deeg aan beide kanten over de vulling heen en duw de rol rustig om zodat de naad onderop ligt. Maak zo nog een rol met de rest van de ingrediënten.
  • 5 Leg de rollen naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze rondom met ei. Bestrooi eventueel met wat pompoenpitten of suiker.
  • 6 Bak de strudel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 7 Bestuif met kaneel en snijd in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 5 gram