- 1 Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Strooi de bloem op een bord. Wentel het vlees aan beide kanten door de bloem.
- 2 Smelt in een braadpan de boter. Bak de sukadelappen op een middelhoge stand in 8 min. aan beide kanten aan.
- 3 Schenk de bouillon langs de rand in de pan. Voeg het laurierblaadje toe en breng aan de kook.
- 4 Stoof de sukadelappen met de deksel op de pan op een lage stand in 2 uur zacht en gaar. Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken.
bereidingstip
• Besmeer de sukadelappen dun met mosterd en haal ze dan door de bloem voor een vollere smaak. <br/> • Neem de sukadelappen na het aanbakken uit de pan en fruit 1 gesnipperde ui in het bakvet. Ook lekker: voeg samen met de bouillon 3 el uitgelekte zoetzure uitjes toe.<br/> • Wil je extra malse en zachte sukadelappen? Voeg met de bouillon 1 el azijn toe. . <h4>Hoelang moeten sukadelappen sudderen?</h4> • Minimaal 2 uur, maar ze worden nóg lekkerder en zachter als je ze langer laat sudderen. Denk aan 3-4 uur, of zelfs nog langer. <br/> • De grootte is belangrijk. Grote lappen moeten langer sudderen dan de kleine sukadelapjes. Voor de kleine lapjes is 2-2,5 uur voldoende. . <h4>Wat is eigenlijk het verschil tussen sukade- en riblappen?</h4> Riblappen zijn malser en vetter. Ze hebben niet de kenmerkende pees die dwars door het vlees loopt en die na lang sudderen heerlijk zacht wordt. . <h4>Welke gerechten zijn lekker bij sukadelappen?</h4> Bij sukadelapjes passen veel klassieke bijgerechten:<br/> • <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/sukade-met-geglaceerde-spruitjes/">Geglaceerde spruitjes</a> zijn er heerlijk bij<br/> • Stamppot met sukade is een topcombinatie. Bijvoorbeeld <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/sukade-met-pruimen-op-preistamppot/">preistamppot</a>.<br/> • Nog een klassieker: sukadelapjes met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gesmoorde-rodekool/">rodekool</a>. Heerlijk met aardappelpuree.