- 1 Meng de bloem met de komijn, de kruidnagel, zout en peper. Bestuif hiermee de sukadelappen.
- 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember.
- 3 Voeg het vlees toe en braad het even aan. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe.
- 4 Breng aan de kook en stoof zachtjes 2 uur. Verwijder de steranijs en laurier.
bereidingstip
Het sukadevlees is heerlijk met rodekool met rozijnen. Stoof 500 gram gesneden rodekool, 1 gesnipperde ui, 75 gram rozijnen, sap van 1 citroen, 40 gram boter, zout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels en 150 ml water gedurende 25 minuten.
wijnadvies
Een gerecht met nogal wat kruidigheid verlangt een wijn met hetzelfde karakter. Vega Real Ribera del Duero roble, Marques de Almonacid Reserva of Danie de Wet Pinotage.