4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Sukadevlees met gember en steranijs

Sukadevlees met gember en steranijs

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met de komijn, de kruidnagel, zout en peper. Bestuif hiermee de sukadelappen.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember.
  • 3 Voeg het vlees toe en braad het even aan. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe.
  • 4 Breng aan de kook en stoof zachtjes 2 uur. Verwijder de steranijs en laurier.

bereidingstip

Het sukadevlees is heerlijk met rodekool met rozijnen. Stoof 500 gram gesneden rodekool, 1 gesnipperde ui, 75 gram rozijnen, sap van 1 citroen, 40 gram boter, zout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels en 150 ml water gedurende 25 minuten.

wijnadvies

Een gerecht met nogal wat kruidigheid verlangt een wijn met hetzelfde karakter. Vega Real Ribera del Duero roble, Marques de Almonacid Reserva of Danie de Wet Pinotage.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté