4 personen
uitdagend
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Sundae-ijs met gezouten karamel en aardbeien

Sundae-ijs met gezouten karamel en aardbeien

ingrediënten


15 min
4 personen
30 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 liter vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de suiker en 3 eetlepels water in een (steel)pan en draai het pannetje even rond zodat alle suiker vochtig wordt. Verwarm op een lage stand en laat staan totdat het suikermengsel na 2-3 minuten begint te bubbelen. Roer niet, dan kan kristalvorming ontstaan.
  • 2 Verwarm de slagroom kort. Roer, zodra de karamel lichtbruin begint te kleuren, de slagroom met een garde in een dun straaltje erdoor. Blijf roeren tot een egale saus. Roer de boter erdoor en laat helemaal smelten. Voeg ½ theelepel zeezout toe en roer nogmaals goed door tot een gladde karamelsaus.
  • 3 Verdeel het ijs over 4 bordjes of coupes en verdeel de aardbeien erover. Schenk wat van de gezouten karamel over het ijs en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 7 gram