4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Surf & turf met salsa verde

Surf & turf met salsa verde

ingrediënten


20 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

12 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 entrecotes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse basilicum
1 handje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 satéprikkers

  • 1 Week houten satéprikkers in water om verbranden te voorkomen. Mix 6 eetlepels olijfolie, de peterselie, basilicum, munt, knoflook en 2 eetlepels citroensap in een keukenmachine tot een gladde saus. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is. Schep de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Meng het vlees en de garnalen in een kom met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rijg ze om en om aan de satéprikkers.
  • 3 Rooster de spiesen op de barbecue in 3-4 min. goudbruin en gaar aan beide zijden.
  • 4 Serveer de spiesen met de salsa verde, partjes citroen en het stokbrood.

wijnadvies

Bij de surf&turf past een lichte rode wijn, zoals de Mastio della Loggia Bardolino of Bourgogne Pinot Noir. Liever wit? De Terrazzano Verdicchio


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 33 gram