2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Surinaamse kip masala

Surinaamse kip masala

ingrediënten


25 min
2 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels garam masala

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet 8-10 minuten. Voeg de ui en paprika toe en bak tot de ui glazig is. Schep de knoflook en masala erdoor en bak 1-2 minuten mee.
  • 2 Voeg 125 ml heet water, de sperziebonen en tomaat toe en laat 8-10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de kip masala. Bestrooi met de bladselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté