4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Surinaamse kip met rijst

Surinaamse kip met rijst

ingrediënten


30 min
4 personen
600 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder het vel van de kip en snijd het vlees in. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Fruit 2 uien glazig en bak 4 teentjes knoflook en de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg de bouillonblokjes, laurierblaadjes, rode peper, sojasaus, een snuf zout en een scheutje water toe. Leg de kip erin en stoof zachtjes circa 1 uur op een lage stand.
  • 3 Kook intussen de rijst. Blancheer de snijbonen. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de overige ui en knoflook. Voeg de snijbonen, zout en peper toe en roerbak de snijbonen beetgaar.
  • 4 Verwijder de laurierblaadjes uit de pan en bestrooi de kip met de bladselderij. Serveer met de rijst en snijbonen. Lekker met een zoetzure komkommersalade met rode ui.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht met 100 gram grof gehakte geroosterde pinda’s.. Vervang de snijbonen door sperziebonen en de bladselderij door platte peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 36 gram