gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Surinaamse pasteitjes

Surinaamse pasteitjes

ingrediënten


20 min
chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

zakje bamikruiden

dit product is niet beschikbaar

1 pot wortel
1 pot doperwt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de kipfilet in circa 15 minuten gaar in 400 ml water met het bouillonblokje.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Snijd de worteltjes iets kleiner en voeg ze met de doperwtjes en bamikruiden toe aan de ui en knoflook. Giet de kipfilet af en trek deze met 2 vorken tot sliertjes uit elkaar. Voeg toe aan het groentemengsel.
  • 3 Verdeel deze vulling over de helften van de plakjes bladerdeeg. Vouw de andere helft van het deeg er in een punt overheen en druk met een vork de deegranden stevig op elkaar. Leg de pakketjes naast elkaar op de bakplaat.
  • 4 Bestrijk de bovenkant met ei en bak de pasteitjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin. Serveer met chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté