4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Surinaamse pindasoep

Surinaamse pindasoep

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 takjes bladselderij

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram pindakaas

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten mee. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan de pan, samen met de pindakaas en de bouillon. Breng al roerend aan de kook.
  • 2 Roer de kokosmelk erdoor en kook de soep zachtjes circa 15 minuten. Neem de laurierblaadjes met de kruidnagels eruit. Voeg als de soep te dik is een scheutje water toe.
  • 3 Gebruik de rode peper naar wens met of zonder zaadjes. Schep de bladselderij en rode peper erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Maak een vegetarische soep neem in plaats van kip vegaballetjes of komkommerreepjes en taugé. Vervang de kippenbouillon door groentebouillon.. Lekker met bakabana: roer 100 gram zelfrijzend bakmeel met 200 ml water of melk, 1 eetlepel suiker en een mespunt zout tot een dun beslag. Verhit zonnebloemolie. Schil 3 rijpe (bak)bananen en snijd ze in schuine dunne plakken. Haal de plakken door het beslag en frituur ze een voor een goudbruin in de olie. Serveer ze direct en warm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 33 gram