- 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten mee. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan de pan, samen met de pindakaas en de bouillon. Breng al roerend aan de kook.
- 2 Roer de kokosmelk erdoor en kook de soep zachtjes circa 15 minuten. Neem de laurierblaadjes met de kruidnagels eruit. Voeg als de soep te dik is een scheutje water toe.
- 3 Gebruik de rode peper naar wens met of zonder zaadjes. Schep de bladselderij en rode peper erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Maak een vegetarische soep neem in plaats van kip vegaballetjes of komkommerreepjes en taugé. Vervang de kippenbouillon door groentebouillon.. Lekker met bakabana: roer 100 gram zelfrijzend bakmeel met 200 ml water of melk, 1 eetlepel suiker en een mespunt zout tot een dun beslag. Verhit zonnebloemolie. Schil 3 rijpe (bak)bananen en snijd ze in schuine dunne plakken. Haal de plakken door het beslag en frituur ze een voor een goudbruin in de olie. Serveer ze direct en warm.