4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Surinaamse stoof met kerrie en banaan

Surinaamse stoof met kerrie en banaan

ingrediënten


10 min
4 personen
1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 bananen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades
4 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een braadpan op middelhoge stand en braad hierin de kip rondom aan. Let op, door het limoensap kan het vlees sneller verbranden dus zet de warmtebron niet te hoog. Neem de kip uit de pan en verhit 1 eetlepel olie in het bakvet.
  • 2 Fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de zoete aardappel toe en leg de kip erop. Giet de bouillon erover en laat afgedekt circa 25 minuten stoven.
  • 3 Leg de plakken banaan op de gare kip. Bedruppel met de rest van het limoensap en bestrooi met de rode peper en bosui. Laat nog 10 minuten afgedekt stoven. Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 17 gram