4 personen
uitdagend
60 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Sushi-letter

Sushi-letter

ingrediënten


60 min
4 personen
tuinkers

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 nori-vel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel srirachasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel poedersuiker
1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Verwarm de rijstazijn met de suiker tot deze is opgelost en voeg een snufje zout toe. Schep de rijst in een brede kom en schep de azijn gelijkmatig erdoorheen. Spreid de rijst wat uit, zodat het snel geheel kan afkoelen.
  • 2 Klop de eieren los met 1 eetlepel water en een paar druppels sojasaus. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin in een paar minuten een dunne omelet van het eimengsel. Laat afkoelen op een bord.
  • 3 Bekleed het sushimatje rondom met vershoudfolie. Snijd de komkommer in de lengte 4 keer door en snijd de zaadjes weg. Roer de mayonaise naar smaak los met de pittige saus.
  • 4 Leg de sushimat met de bamboe horizontaal voor je op het werkvlak en leg het norivel erop. Bekleed dit met de plakkerige rijst en bestrooi met de sesam. Keer het norivel dan om zodat de rijst onderop ligt. Leg de omelet erop en snijd passend bij.
  • 5 Leg de repen komkommer horizontaal erop en bedek met uitjes. Bedruppel met wat mayonaisesaus. Rol de sushimat van je af stevig over de vulling, tot de rijst weer bovenop te zien is. Druk de sushimat rondom nog wat aan en rol de sushi eventueel tot later gebruik nog in folie. Bewaar in de koelkast.
  • 6 Schep met een lepel het avocadovruchtvlees uit de schil en snijd in heel dunne plakjes. Neem de sushirol uit het folie en bedek dakpansgewijs met de plakjes avocado. Leg de sushimat nog een keer over de avocado en druk zachtjes aan. Bestrooi met tuinkers. Snijd voor het serveren in plakken en serveer naar wens met extra saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 10 gram