4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Sushi van kleefrijst met gerookte vis

Sushi van kleefrijst met gerookte vis

ingrediënten


40 min
4 personen
2 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte haring

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte forelfilets
100 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

100 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Zet de rijst op met 300 ml water en een snufje zout en breng aan de kook. Laat circa 20 minuten op lage stand zachtjes koken tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is.
  • 2 Doe de rijst over in een kom en roer de suiker en azijn erdoor. Laat de rijst afgedekt met vershoudfolie afkoelen.
  • 3 Maak de handen nat en vorm van de rijst kleine langwerpige balletjes.
  • 4 Leg ze op een schaal en dek ze af met vershoudfolie. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
  • 5 Snijd de vis in gelijke stukjes en leg deze op de rijstballetjes.
  • 6 Bestrooi de sushi met bosui, garneer met bieslook en serveer direct.

wijnadvies

Heel spannend met een droog-ziltige Manzanilla sherry van Gonzalez. Wat dichter bij huis kiest u voor Chablis, Muscadet sur Lie of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté