4 personen
uitdagend
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht

Sushiritto

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

8 nori-vellen

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels srirachasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 sushimatjes

bakpapier

  • 1 Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst over in een kom en laat 5 minuten afkoelen. Meng de poedersuiker, azijn en 1⁄2 theelepel zout erdoor en laat helemaal afkoelen. Schep af en toe om.
  • 2 Hak de zalmfilet in heel kleine blokjes (tartaar) en meng de mayonaise en sriracha erdoor. Breng op smaak met zout. Snijd de komkommer in lange dunne repen van 1⁄2 cm. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in dunne plakjes.
  • 3 Leg twee sushimatjes boven elkaar met een kleine overlap. Leg hierop 2 vellen nori met circa 3 cm overlap. Plak de vellen aan elkaar door het overlappende gedeelte te bestrijken met een beetje water.
  • 4 Beleg twee derde van de sushivellen met 1⁄4 van de sushirijst. Laat aan de onder- en bovenkant circa 5 cm vrij.
  • 5 Beleg het midden van de rijst met 1⁄4 van de spinazie. Maak hierop een rechte baan van 1⁄4 van de zalmtartaar. Leg hiernaast 1⁄4 van de kool, 1⁄4 van de komkommer, 1⁄4 van de wortel en 1⁄4 van de avocadoplakjes.
  • 6 Vouw met het sushimatje de onderkant van de rol over de vulling en druk alles goed samen. Maak de bovenkant van het norivel nat en rol dan de sushiritto-rol helemaal op. Houd druk op de sushimatjes tijdens het rollen zodat een stevige, dikke sushirol ontstaat.
  • 7 Wikkel de rollen in een stukje bakpapier en snijd ze doormidden. Serveer de helften als burrito’s. Lekker met ingelegde gember en sojasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 26 gram