6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Sweet potato pie

Sweet potato pie

ingrediënten


20 min
6 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

2 aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Stoom de aardappels in circa 1 uur gaar. Laat ze afkoelen en pel ze.
  • 2 Vet de taartvorm in en bestrooi hem met bloem. Schud overtollig bloem eruit. Bekleed met het bladerdeeg en snijd de randen bij. Zet de vorm in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven op 200°C. Meng het aardappelkruim met de rest van de ingrediënten en een snuf zout in een keukenmachine tot een smeuïg geheel.
  • 4 Verdeel de vulling over het geheel en strijk de bovenkant glad.
  • 5 Bak de taart in de oven in circa 40 minuten gaar en bruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 6 Serveer met met lobbig beklopte (ongezoete) slagroom of crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 6 gram