4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Taart met camembert en port

Taart met camembert en port

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

20 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine camembert

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de boter en fruit de uiringen op lage stand tot ze lichtbruin zijn.
  • 2 Voeg de port en suiker toe en laat al roerende inkoken tot de uien stroperig zijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif de taartvorm met wat bloem. Bekleed de vorm met het deeg en druk alle naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 4 Verdeel de uien over de deegbodem en leg hierop de plakken camembert. Verdeel de walnoten en tijm erover en bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 5 Lekker met een groene salade met druiven en bleekselderij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Tijd om de Tawny van Sealord te laten aanmeren…


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 16 gram