4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Taartjes met gedroogde tomaten, ui en verse kruiden

Taartjes met gedroogde tomaten, ui en verse kruiden

ingrediënten


40 min
4 personen
eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

80 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

8 gedroogde tomaten

dit product is niet beschikbaar

40 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 kleine uien

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

320 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

40 gram verse gist
13 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage ovenschaaltjes

4 taartvormpjes

deegroller

  • 1 Fruit de sjalotjes in een beetje olijfolie. Voeg zout en peper toe en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren met 8 eetlepels water, zout, peper, de pecorino, tomaten, kappertjes, olijven en oregano.
  • 2 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg het tot over de randen in de schaaltjes of vormpjes. Verdeel de sjalotjes over de deegbodems en giet het eimengsel erop. Rol de deegranden iets op.
  • 3 Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en stevig zijn. Serveer warm.

bereidingstip

Vervang de pecorino in dit recept door Parmezaanse kaas.. Neem gemengde Italiaanse kruiden in plaats van oregano.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 31 gram