8 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Tacobakjes met snijbonensalade

Tacobakjes met snijbonensalade

ingrediënten


20 min
8 personen
2 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

8 grote plakken tortillawraps
1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mais

dit product is niet beschikbaar

50 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

muffinvorm

  • 1 Kook de bonen in circa 6 minuten gaar. Voeg na circa 3 minuten de doperwten toe. Neem de pan van de warmtebron.
  • 2 Voeg de mais toe, giet af en spoel onder koud water. Klop een dressing van 3 eetlepels van de olie, de azijn en de ui. Breng op smaak met zout en peper en meng door de bonen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Bevochtig de tortilla’s met wat water en steek er 8 rondjes van circa 8 cm Ø uit (de restjes kun je gebruiken voor de homemade tacochips).
  • 4 Bestrijk ze dun met olie en druk ze in de holtes van de muffinvorm. Bak de tacobakjes in de oven goudbruin en laat ze helemaal afkoelen.
  • 5 Bestrijk de bodem met een beetje roomkaas en vul met de bonensalade. Garneer met plakjes radijs.

wijnadvies

Kies bij deze wraphapjes Spaanse wijnen, zoals Nava Rueda en Rosé Vega Libre voor de drinkers van wit. Roodliefhebbers gaan voor Finca Delabarca.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 5 gram