4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagilatelle met klassieke ragu

Tagilatelle met klassieke ragu

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
  • 2 Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de tomatenblokjes met de bouillon en laurier toe. Breng aan de kook.
  • 3 Draai de warmtebron laag en stoof de saus met het deksel op de pan in 1 uur gaar.
  • 4 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder de laurier uit de ragù. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de tagliatelle af en meng door de ragù. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Liever zonder alcohol? Laat de rode wijn dan weg en voeg 100 ml extra runderbouillon toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 32 gram