4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliata con aglio e peperoncino

Tagliata con aglio e peperoncino

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram entrecotes

dit product is niet beschikbaar

600 gram ribeyes
600 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

20 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol

benodigdheden

keukenpapier

grillpan

aluminiumfolie

  • 1 Verhit een ingevette grillpan en rooster hierin het vlees aan beide kanten in een paar minuten rosé. Neem de pan van de warmtebron en laat het vlees 2 minuten afgedekt onder folie rusten.
  • 2 Snijd het vlees met een scherp mes in dunne plakken en verdeel over de venkelsalade. Bedruppel het vlees met de knoflookolie en serveer direct met partjes citroen.

bereidingstip

Lekker met broodstengels of stokbrood.

wijnadvies

Chianti is sappige wijn die vol zit met aangename tannines. En juist die tannines, die uit de schillen van de druiven komen, zorgen ervoor dat deze ‘eetwijn’ zo lekker smaakt bij deze tagliata.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 37 gram