4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliata met gorgonzola

Tagliata met gorgonzola

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

20 gram waterkers
1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

500 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

grillpan

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de grillpan en gril de biefstukken aan beide kanten mooi bruin, maar van binnen nog rosé. Neem het vlees uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
  • 2 Snijd het vlees met een scherp mes in repen. Verdeel als een waaier over warme borden en lepel de knoflookolie erover. Verdeel de gorgonzola erover en garneer met een pluk waterkers en de amandelen.

wijnadvies

Tagliata is een biefstuksalade. Niet te verwarren met tagliatelle, want dat zijn pastaslierten. Bij deze tagliata serveer je (pikante) gorgonzola en daar mag je dan ook best een stevige wijn bij schenken. Wat dacht je van Ultimo Passo Primitivo? Zondoorstoofd rood uit Salento, gelegen in de hak van de laars.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 396 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 33 gram