4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle al gamberetti

Tagliatelle al gamberetti

ingrediënten


25 min
4 personen
10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

500 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

10 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol

benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd of schaaf zo dun mogelijk. Meng het sap van ½ citroen met 4 eetlepels olijfolie, de honing, zout en peper. Roer de venkel door de dressing en laat marineren. Schep regelmatig om.
  • 2 Kook de tagliatelle beetgaar. Maal intussen 2 teentjes knoflook met de chilivlokken, zongedroogde tomaten en 4 eetlepels van de tomatenolie in een keukenmachine tot een pasta. Verhit een koekenpan en bak hierin de tomatenpasta en tomaatjes circa 2 minuten.
  • 3 Voeg de garnalen toe en bak in 5 minuten gaar. Roer de tagliatelle erdoor en voeg een kneepje citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim met een snuf zout krokant. Voeg de laatste minuut de rest van de knoflook toe. Meng dit broodkruim met de peterselie en 1 eetlepel citroenrasp. Bestrooi de pasta met het broodkruim en serveer met de venkelsalade.

bereidingstip

Eten er jonge kinderen mee met dit recept? Laat de chilivlokken dan weg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté