4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle alla carbonara met doperwten

Tagliatelle alla carbonara met doperwten

ingrediënten


15 min
4 personen
2 takjes muntblaadjes
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ham op een lage stand in circa 2 minuten krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de doperwten toe aan het bakvet en stoof in 4-6 minuten beetgaar.
  • 2 Klop intussen in een grote kom de eieren los met peper. Kook de tagliatelle beetgaar. Schep een paar eetlepels kookvocht uit de pan, houd apart en giet de pasta af. Laat goed uitlekken en schep dan met 50 gram kaas, 1 eetlepel kookvocht en de doperwten door de eieren.
  • 3 Schep alles weer terug in de hapjespan en zet deze op de laagste stand. Roer met een spatel over de bodem van de pan en laat de eiersaus in circa 2 minuten lichtjes binden. Schep als laatste de uitgebakken ham en munt erdoor en serveer op warme borden. Bestrooi met de rest van de kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 43 gram