4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Tagliatelle carbonara met asperges, rauwe ham en citroen

Tagliatelle carbonara met asperges, rauwe ham en citroen

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje groene asperge
Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse tijm

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Rasp intussen 1/2 citroen en pers het sap eruit.
  • 2 Meng de slagroom, eidooiers, tijm, Parmezaanse kaas, citroensap en -rasp. Breng op smaak met zout en een flinke snuf peper.
  • 3 Snijd de onderkant van de asperges, bestrijk ze met wat olie en gril om en om beetgaar.
  • 4 Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.
  • 5 Snijd de overige 1/2 citroen in partjes. Schep de tagliatelle terug in de pan, giet het eimengsel erbij en roer goed door totdat het ei licht is gestold. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta extra smeuïg te maken.
  • 6 Serveer de tagliatelle met de asperges en rauwe ham en bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas. Leg de partjes citroen erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 37 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks