4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met asperges, blauwe kaas en amandelen

Tagliatelle met asperges, blauwe kaas en amandelen

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte blauwe kaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Schil de asperges en verwijder de stugge onderkanten. Snijd de asperges in stukken van circa 3 cm en kook ze de laatste 8 minuten mee met de pasta.
  • 2 Verwarm op lage stand al roerend tweederde van de blauwe kaas met de kookroom tot een egale saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit een droge, hete koekenpan en rooster hierin de amandelen in circa 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 4 Roer de pasta en asperges door de kaassaus. Verdeel over de borden en bestrooi met de overige kaas en geroosterde amandelen.

bereidingstip

Neem zachte geitenkaas in plaats van blauwe kaas.. Vervang de tagliatelle in dit recept door farfalle.. Dit gerecht is lekker met een rucolasalade met tomaatjes. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté