4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Tagliatelle met avocadosaus en gerookte zalm

Tagliatelle met avocadosaus en gerookte zalm

ingrediënten


35 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

500 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tagliatelle.
  • 2 Maal het vruchtvlees van de avocado’s fijn in een keukenmachine en voeg de Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, de helft van het citroensap en de helft van de citroenrasp toe.
  • 3 Maal tot een glad mengsel en voeg de olie toe.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de pasta af (bewaar een beetje kookvocht) en giet terug in de warme pan.
  • 6 Roer de avocadosaus door de tagliatelle.
  • 7 Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het geheel romiger te maken.
  • 8 Voeg in kleine porties de spinazie toe en laat deze slinken door de warme pasta.
  • 9 Schep de gerookte zalm, bosui en citroenrasp erdoor.
  • 10 Breng eventueel op smaak met extra citroensap, basilicum en Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 36 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks