4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met bietjes en ricotta

Tagliatelle met bietjes en ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui 3-4 minuten. Bak de bietjes 2-3 minuten mee.
  • 2 Schep de rozemarijn, de helft van de ricotta, de tagliatelle en rucola erdoor. Warm even door en met de rest van de ricotta. Besprenkel de pasta met de rest van de olijfolie en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de ricotta in dit recept door gorgonzola.. Neem tijm in plaats van rozemarijn.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij deze tagliatelle drink je een licht gekoelde rode Mastio della Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté