4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met citroenricotta, rauwe ham en eiermimosa

Tagliatelle met citroenricotta, rauwe ham en eiermimosa

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

150 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de courgetteblokjes met de Italiaanse kruiden en ham. Kook de tagliatelle beetgaar.
  • 2 Rasp de schil van 1/2 citroen en pers de andere helft uit. Schep citroenrasp en -sap door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de courgetteblokjes, hamreepjes en ricotta door de tagliatelle.
  • 4 Hak de eieren fijn en meng met de Parmezaanse kaas en peterselie. Bestrooi de pasta met deze eiermimosa.

bereidingstip

Vervang de Italiaanse kruiden door pesto.. Laat de ham weg voor een vegetarische pasta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté