4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met doperwten, citroenroomsaus en karbonade

Tagliatelle met doperwten, citroenroomsaus en karbonade

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Breng de bouillon met de helft van de erwten en de knoflook aan de kook in een ruime steelpan. Laat daarna nog 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 2 Verhit intussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Pureer met een staafmixer de erwten met de bouillon, knoflook, kookroom, citroenrasp en -sap. Voeg de overige doperwten en tomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen.
  • 4 Roer de saus door de tagliatelle en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer de pasta met de karbonades.

bereidingstip

Vervang de groentebouillon eventueel door witte wijn wanneer er geen kinderen mee-eten met dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 62 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté