4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met gepofte tomaatjes

Tagliatelle met gepofte tomaatjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 stukje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruis de tomaten in. Plaats ze met het kruis naar boven naast elkaar op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er zout en peper over. Pof de tomaatjes 15 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Kook de pasta beetgaar. Bewaar 4-5 eetlepels kookvocht.
  • 3 Rooster de ham in een droge hete koekenpan, schep uit de pan en zet apart.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Rasp de schil van de citroen boven de knoflook.
  • 5 Pers de helft van de citroen en giet het sap in de pan. Voeg peper en het bewaarde kookvocht toe.
  • 6 Schep de pasta, peterselie en de gepofte tomaatjes erdoor. Serveer met geschaafde Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 28 gram